Skip to content

A1 Valencià

A1-Valencià


Quins són els nivells de valencià?

Et recordem que avui dia existeixen 6 nivells de valencià, que van des de l’A1 i A2 (nivells bàsics) al C1 i C2 (nivells avançats), passant pel B1 i el B2 (nivells intermedis).

Aquesta nomenclatura va sorgir a causa de l’homologació al Marc Comú Europeu de les Llengües que va suposar l’entrada en vigor de l‘Ordre 07/2017 de títols de valencià.

Amb ella, els anteriors nivells de valencià (Coneixements Orals, Elemental, Mitjà i Superior) van quedar extints. 

Quin és el nivell més baix de valencià?

El nivell més baix de valencià és l’A1, des de l’any 2018 que es van començar a aplicar les directrius d’aquesta nova legislació que buscava l’equiparació amb la resta de nivells de les llengües europees.

A més, l’A1 de valencià és potser el nivell més particular de tots, ja que és l’únic que NO es pot obtenir per examen lliure, com succeeix del nivell A2 endavant, fins al nivell màxim de coneixement de la llengua (C2).

Cap de les tres entitats certificadores oficials de títols de valencià (JQCV, EOI o CIEACOVA) duu a terme exàmens de nivell A1.

Com obtenir l’A1 de Valencià?

L’única manera d’obtenir l’A1 de valencià és mitjançant la superació d’un curs gratuït de 60 hores.

El curs d’A1 s’imparteix únicament en:

  • Ajuntaments
  • Centres FPA (Formació de Persones Adultes)
  • Universitats públiques valencianes

En finalitzar aquest curs, la institució en qüestió (Ajuntament, Centre FPA o Universitat) comunica el llistat de persones que han obtingut l’APTE de nivell A1 a la JQCV.

És aleshores quan la Junta Qualificadora, com a organisme certificador de la Generalitat Valenciana, emet el títol d’A1 a tots els candidats que han aprovat el curs i els envia el certificat via correu electrònic.

Actualment, tots els títols de la JQCV són digitals perquè ja porten el codi de verificació alfanumèric i la signatura electrònica del director, de manera que NO és possible obtenir el títol d’A1 en format físic.

Una vegada obtingues el certificat, si necessites presentar-lo físicament, només has d’imprimir el document. No et preocupes, ja té validesa oficial gràcies a aquest codi.