Reclamacions JQCV: com reclamar la nota de l'examen

reclamacio-JQCV

Si has arribat a aquesta pàgina és perquè estàs considerant la possibilitat d'interposar una reclamació a la Junta Qualificadora per a intentar optar a l'APTE en el teu examen.

Però compte! Abans de moure fitxa et convé conéixer un parell de coses que t'explicarem a continuació.

Per a començar, cal distingir entre reclamar la nota del teu examen del C1 de Valencià o voler posar una reclamació o queixa sobre el funcionament de l'entitat.

El més normal, i també el més útil, serà que optes per la primera opció.

És a dir, que estigues suspès a l'examen i vulgues intentar que et canvien la nota demanant una revisió del teu examen, veritat?

Doncs no.

En la Junta Qualificadora, el procediment de revisió que es pot sol·licitar després de conèixer la nota de l'examen no és el que tradicionalment entenem per «revisió».

A continuació, et comptem per què i quines diferències hi ha entre la revisió i la reclamació.

Revisión Examen Junta Qualificadora

El tràmit de revisió de l'examen en la Junta Qualificadora no és el que sembla a primera vista.

Tots, en la nostra trajectòria acadèmica, bé en l'institut o bé ja en la universitat, hem tingut exàmens i hem anat a alguna revisió de l'examen en cas de suspendre.

La revisió acostumava a ser una espècie de tutoria en el despatx del professor que et servia per a saber de primera mà on havies fallat en el teu examen i intentar pujar nota d'alguna manera.

Doncs bé, fora de la universitat, ja en la vida real, els exàmens oficials no funcionen així.

Has de mentalitzar-te que en una prova convocada per l'administració, com pot ser una oposició, no ets més que un número.

Primer, per una qüestió d'equanimitat entre candidats i d'evitar favoritismes. I després també, per un tema numèric, ja que sovint a aquests exàmens es presenten milers de persones alhora.

Com a títols administratius, amb els exàmens de valencià succeeix el mateix. Per això no tindràs l'opció d'anar a cap lloc físic a parlar amb cap examinador per a discutir sobre el teu examen.

Aquesta és la primera diferència, però no l'única.

A més, has de saber que la Junta Qualificadora habilita dos procediments diferents en el moment de publicar les notes:

  1. Revisió de l'examen: consisteix a rebre per mail el teu examen amb les anotacions que ha fet el corrector, a títol informatiu per a saber en quin has fallat.
  2. Reclamació de l'examen: consisteix en el fet que el tribunal valori si se t'ha puntuat injustament per un error informàtic o humà i esmenar-lo adjudicant-te la nota que et correspon.

Els dos tràmits són compatibles, així que et recomanem que demanes tots dos, per si de cas.

Si només demanes la revisió, no tindràs dret al canvi de nota i et quedaràs amb la teva NO APTE.

I si vols esperar a rebre el teu examen, veure on has fallat i llavors reclamar la nota, el termini per a sol·licitar la reclamació ja haurà acabat i ja no podràs presentar-la.

Altres articles que potser t'interessen:

Go up